Torskecarpaccio Januar 2007

 

12/1 2007


Karls nytårstorsk:

 

Carpaccio af torsk med pesto og vagtelæg

 

 

 

Til 7 pers. skal der bruges:

Torskefilet eller lyssej ca. 500 g

Citronsaft 2 spsk.

Pesto 2 spsk.

Jomfruolivenolie 1 dl

Vagtelæg 12 stk

Bacon i tern 200 g

Mixed salat, lille håndfuld

Rødbeder 2 stk.

Sirup 2 spsk

Vindruekerneolie 3 spsk.

Salt, peber

 

 

Torskefileten skæres fri for skind og ben og fryses i en rund pølse pakket i film. Den frosne torsk tages op og lægger til optøning ca. 1 time, skæres derefter papirtyndt, gerne på pålægsmaskine.

Stykkerne lægges ud på en stor flad tallerken, gerne farvet.

 

Citronsaft, pesto og olivenolie røres sammen og pensles på torskeskiverne. Skal stå og marinere ½-1 time, gerne køligt.

 

Skræl rødbederne og skær dem i tern 1x1 cm. Vend dem i en blanding af sirup og vindruekerneolie. Bag dem i ovnen, 15-20 min. til de er møre.

 

Baconen steges sprød, vagtelæggene koges, pilles og kvartes, begge dele skal være lune ved anretning.

 

Anret en lidt salat midt på tallerkenen, fordel de kvarte æg, bacon og rødbedetern rundt om.

 

Serveres med lunt flute.

 

 

  

 

Kyllingebryst caribbian style

med krebsesauce og fyldte grønsager

 

Til 7 pers. skal der bruges:

Kyllingebryst uden skind og ben 6 stk.

Bacon 28 skiver

Flødeost naturel 200 g

Ananas 1 ds/400 g

Hummer/fiskefond ½ l

Piskefløde 1 dl

Kokosmælk 1 dl

Krebsehaler 150 g

Courgette 1 stk.

Tomater 7 stk.

Blandede grønsager ca. 300 g

Cheddar ca. 150 g

Kartofler 1,5 kg

 

 

Hummer/fiskefonden jævnes med roux tilsættes kokosmælk og koges godt igennem. Monteres med piskefløde og tilsættes hakkede krebsehaler inden servering.

 

Kartoflerne skrælles, halveres på tværs, pensles med olie, krydres med krydderier og bages i ovnen ca. 45 min.

 

4 skiver bacon lægges som et kryds, 2 den ene vej, 2 den anden vej. Ovenpå lægges et kyllingebryst med den pæne side nedad. På brystet kommes en spsk. flødeost og en spsk. ananasstykker. Så foldes baconen op omkring brystet, først den lange ende, og dernæst siderne. Brystet vendes og sættes på en beklædt bageplade, og bages ca. 20 min

 

Courgetterne halveres på langs og deles i stykker på 4-5 cm. Courgetter og tomater udhules med en teske. Gem fyldet.

 

De blandede grønsager klargøres, skæres i små tern, 3x3 mm, og sauteres på en pande, sammen med det udhulede, efter hårdhed. 

 

Fyld det i tomater og courgetter. Dæk courgetterne med lidt reven cheddar. Bag tomater og courgetter i ovnen til osten bliver gylden. Serveres.

 

 

 

Flamberede bananer med

ingefærflødeskum

 

 

Til 7 pers. skal der bruges:

Bananer 7 stk.

Smør 100 g

Rørsukker 7 spsk.

Piskefløde ¼ l

Kvark 1 dl

Frisk ingefær 1 spsk.

Mørk rom ca. ½ dl

 

 

Pisk fløden sammen med 4 spsk rørsukker. Bland det med kvarken. Vend frisk reven ingefær i skummet.

 

Skræl bananerne og flæk dem på langs. Steg bananerne i lidt smør og resten af rørsukkeret, hæld lidt rom på og flambér dem. Brug gerne 2 pander, alt efter pandestørrelse.

 

Serveres lune med ingefærflødeskummet.