Svampesuppe November 2006
10 nov. 2006
Legeret svampesuppe med
Balsamico, crispy bacon og kørvel
Til 6 pers. skal der bruges:
Blandede svampe 300 g
Citronsaft 1 spsk.
Grønsags- eller svampefond 1,5 l
Æggeblommer 3 stk.
Piskefløde ½ l
Bacon 1 pk.
Mel 1 dl
Vindruekerneolie 1 d
Balsamico 2 spsk.
Salt, peber
Varm først fonden op. Derefter renses svampene forsigtigt, skæres i grove stykker og svitses i lidt olie. Tilsæt citronsaften.
Kom ¾ af svampene op i fonden (resten gemmes til pynt) og lad det simre i 5-10 min. Tag svampene op.
Steg baconen sprød i hele stykker.
Varm olien let op, rør mel i, til blandingen bliver glat. Pisk lidt efter lidt fond op i jævningen, hældes tilbage i resten af fonden og der piskes. Lad simre 5-10 min.
Pisk æggeblommerne sammen med fløden i en skål, kom det op i suppen mens der piskes. Smag til med salt, peber og Balsamico. Kør suppen gennem en sigte, og kom svampene i.
Steg resten af svampene hårdt i olie til de bliver gyldne.
Anret i skål/tallerken og pynt med svampe, bacon og kørvel.
Torsk bagt i lag med auberginer
dertil persillekartofler og Rødvins beurre blanc
Til 6 pers. skal der bruges:
Torsk 1 stk. 2-2,5 kg eller 1 kg i filet
Rød peberfrugt 4 stk.
Aubergine 1 stk.
Savoykål ½ stk.
Aspargeskartofler 1½ kg
Persille ½ bdt.
Skalotteløg 100 g
Vineddike ½ dl
Rødvin 2,5 dl
Smør 1 pk.
Bag peberfrugterne helt mørke/sorte ved 250º, køl af i en plastpose og flå så skindet af.
Skræl auberginen og skær den i tynde skiver på langs. Bag dem sammen med peberfrugterne i ovnen i ca. 5 min.
Skær torsken i filet uden skind og ben. Del i 6 stykker.
Blancher 6-8 kålblade, til de er bløde, køl af i koldt vand.
Beklæd 6 alu-forme med film, fór først med kålblade, derefter aubergine, så 2 af peberfrugterne og øverst torsken. Luk pakken sammen. Damp pakkerne i en stor gryde ca. 10 min til de er færdige.
Kog kartoflerne næsten færdige, og pil dem.
Vendes på panden i lidt smør og persille lige inden servering.
Til saucen: Skalotterne finthakkes og dampes i lidt smør, nedkoges med vineddiken, tilsættes rødvinen og koges ned til det halve og sigtes. Piskes op med koldt smør lige inden servering.
Serveres på varme tallerkner.
Marcipan-æble tærte med flødeskum tilsmagt med solbærrom
Til 6-8 pers. skal der bruges:
Smørdej:
smør 125 g
Mel 125 g
Flormelis 25 g
Vanille 1 stang
Marcipanmasse:
smør 75 g
Marcipan 75 g
Sukker 75 g
Æg 3
Mel 1 spsk
3 æbler, 2 tsk kanel, ½ dl hakkede mandler, 2 dl piskefløde og lidt solbærrom.
Smørdej:
Det hele blandes og æltes godt sammen og stilles koldt 1 time.
Rul derefter dejen ud og læg den i en smurt/sprøjtet tærteform.
Marcipanmasse: Sukker og marcipan blandes godt og smør røres i. Rør derefter æg og mel i til den er jævn.
Kom marcipanmassen over smørdejen i tærteformen og drys med kanel. Skær æbler i tynde både og fordel pænt. Drys med hakkede mandler.
Bages i ca. 30-35 min. ved 200º
Serveres med flødeskum tilsmagt med lidt solbærrom.