Svampesuppe November 2006

10 nov. 2006

Legeret svampesuppe med

 

Balsamico, crispy bacon og kørvel

 

Til 6 pers. skal der bruges:

Blandede svampe 300 g

Citronsaft 1 spsk.

Grønsags- eller svampefond 1,5 l

Æggeblommer 3 stk.

Piskefløde ½ l

Bacon 1 pk.

Mel 1 dl

Vindruekerneolie 1 d

Balsamico 2 spsk.

Salt, peber

 

 

Varm først fonden op. Derefter renses svampene forsigtigt, skæres i grove stykker og svitses i lidt olie. Tilsæt citronsaften.

Kom ¾ af svampene op i fonden (resten gemmes til pynt) og lad det simre i 5-10 min. Tag svampene op.

Steg baconen sprød i hele stykker.

 

Varm olien let op, rør mel i, til blandingen bliver glat. Pisk lidt efter lidt fond op i jævningen, hældes tilbage i resten af fonden og der piskes. Lad simre 5-10 min.

 

Pisk æggeblommerne sammen med fløden i en skål, kom det op i suppen mens der piskes. Smag til med salt, peber og Balsamico. Kør suppen gennem en sigte, og kom svampene i.

Steg resten af svampene hårdt i olie til de bliver gyldne.

 

Anret i skål/tallerken og pynt med svampe, bacon og kørvel.

 

 

 

Torsk bagt i lag med auberginer

dertil persillekartofler og Rødvins beurre blanc

 

 

Til 6 pers. skal der bruges:

 

Torsk 1 stk. 2-2,5 kg eller 1 kg i filet

Rød peberfrugt 4 stk.

Aubergine 1 stk.

Savoykål ½ stk.

Aspargeskartofler 1½ kg

Persille ½ bdt.

Skalotteløg 100 g

Vineddike ½ dl

Rødvin 2,5 dl

Smør 1 pk.

 

Bag peberfrugterne helt mørke/sorte ved 250º, køl af i en plastpose og flå så skindet af.

Skræl auberginen og skær den i tynde skiver på langs. Bag dem sammen med peberfrugterne i ovnen i ca. 5 min.

 

Skær torsken i filet uden skind og ben. Del i 6 stykker.

Blancher 6-8 kålblade, til de er bløde, køl af i koldt vand.

Beklæd 6 alu-forme med film, fór først med kålblade, derefter aubergine, så 2 af peberfrugterne og øverst torsken. Luk pakken sammen. Damp pakkerne i en stor gryde ca. 10 min til de er færdige.

 

Kog kartoflerne næsten færdige, og pil dem.

Vendes på panden i lidt smør og persille lige inden servering.

 

Til saucen: Skalotterne finthakkes og dampes i lidt smør, nedkoges med vineddiken, tilsættes rødvinen og koges ned til det halve og sigtes. Piskes op med koldt smør lige inden servering.

Serveres på varme tallerkner.

 

 

Marcipan-æble tærte med flødeskum tilsmagt med solbærrom

 

Til 6-8 pers. skal der bruges:

 

Smørdej:                                    

smør 125 g

Mel 125 g

Flormelis 25 g

Vanille 1 stang

 

Marcipanmasse:                                                  

smør 75 g

Marcipan 75 g

Sukker 75 g

Æg 3

Mel 1 spsk

 3 æbler, 2 tsk kanel, ½ dl hakkede mandler, 2 dl piskefløde og lidt solbærrom.

 

 

Smørdej:

Det hele blandes og æltes godt sammen og stilles koldt 1 time.

Rul derefter dejen ud og læg den i en smurt/sprøjtet tærteform.

 

Marcipanmasse: Sukker og marcipan blandes godt og smør røres i. Rør derefter æg og mel i til den er jævn.

 

Kom marcipanmassen over smørdejen i tærteformen og drys med kanel. Skær æbler i tynde både og fordel pænt. Drys med hakkede mandler.

 

Bages i ca. 30-35 min. ved 200º

Serveres med flødeskum tilsmagt med lidt solbærrom.