Indien januar 2012

Indien
Indisk menu til 13. januar 2012

Forretter:

Vegetable Pakora
Kæmperejer på spid


Hovedretter:
Kylling Tandoori
Lam Vindaloo
Grillet King fish
Raitha
Cachumber
Naan & Pappadam
Ris-pilaff

\r\n


Dessert:

Passionsfrugtis med banan og mynte




Vegetable Pakora

Til 8 pers. skal der bruges:

Kikærtemel 250 g
Salt 2 tsk
Chilipulver 1 tsk
Vand ca. 2-2½ dl
Chili, grønne, finthakkede 2
Koriander, hakkede 2 spsk
Løg, i skiver 3
Kartofler, kogte, i skiver 3
Gulerødder, kogte, i skiver 3
Spinatblade 50 g

Sigt kikærtemel, salt og chilipulver ned i en skål. Rør netop så meget vand i, at dejen bliver tilpas tyk og smidig under æltning. Lad dejen hvile 30 min.
Rør chili og koriander i dejen og tilsæt lidt vegetabilsk olie. Læg løgringene ned i dejen og sørg for, at de er dækket af dej.

Opvarm frituren. Kom løgringene i og steg dem til de er sprøde og lækre. Fortsæt med spinat, kartofler og gulerødder.

Serveres varme på et fad.




Kæmperejer på spid

Til 8 pers. skal der bruges:

Olie 4 spsk
Citronsaft 2 spsk
Hvidløg, knust 4 fed
Paprika 2 tsk
Chilipulver 1 tsk
Salt 2 tsk
Gurkemeje 1 tsk
Koriander, hakkede 2 spsk
Kæmperejer, pillede ½ kg
Træspyd 8-10 stk

Læg træspyddene i vand.
Kom alle ingredienserne, inklusive rejerne, i en flad skål og vend rundt i det, så rejerne er helt dækkede. Dæk det til og sæt på køl i en times tid. Rør i det af og til.
Sæt rejerne på træspyd og grill dem under en forvarmet grill 3-4 min på hver side, til de er røde og møre.

\r\n



Tandoori kylling

Til 8 pers. skal der bruges:

Kylling 2 stk.
Citronsaft 1 dl
Salt 2 spsk


Marinade:
Nelliker 15 stk
Korianderpulver 1 spsk
Kommen 1 spsk
Kardemommefrø 10 kapsler
Løg, hakkede 3 stk
Hvidløg, hakket 4 fed
Ingefær, frisk, skrællet og hakket 5 cm
Chilipulver 1 spsk
Sort peber, friskkværnet 1 spsk
Gurkemeje 1 spsk
Yoghurt naturel ½ l
Naan-brød (tilbehør)


Del hver kylling i 8 stykker. Pil skindet af og kassér det. Tør stykkerne og lav små ridser i dem. Læg dem i et stort fad, stænk med citronsaft, drys med salt og gnid det godt ind i stykkerne. Dæk dem til og lad dem hvile på køl i 1 time.

Tilbered marinaden mens kyllingen hviler. Strø nelliker, kommen og kardemommefrø ud på en bageplade og rist det i en forvarmet ovn ved 200º i 10-15 min. Tag pladen ud af ovnen, køl af og stød det hele groft i en morter.

Kom løg, hvidløg og ingefær i en blender og drys koriander- og chilipulver, sort peber og gurkemeje i. Tilsæt yoghurt, de ristede krydderier og citronsaften fra kyllingekødet i. Blend til det er jævnt.

Læg kyllingestykkerne i et enkelt lag i et stort ovnfast fad og hæld marinaden over. Dæk fadet til og lad det marinere i køleskabet, gerne 24 timer hvis det er muligt. Vend kyllingestykkerne af og til. Steg dem derefter i en forvarmet ovn ved 210º i 20 min. Sæt dem derefter under grill til de er gyldne og sprøde.

Retten kan serveres både varm og kold.
Serveres med varme Naan-brød

\r\n



Lam Vindaloo

Til 8 pers. skal der bruges:

Lammekølle 1 stk.
Ghee(klaret smør) 100 g
Løg, finthakkede 3
Hvidløg 15 fed
Ingefær, frisk, grofthakket 5 cm
Flåede tomater 1 ds
Salt 1 spsk
Koriander, stødt 1spsk
Sennep, sort, stødt 1 spsk
Chilipulver 1 spsk
Gurkemeje 1 spsk
Kommen, stødt 1 spsk
Paprika, 1 spsk
Grønne chilier 4
Spinat, frisk 100 g
Koriander, frisk 1 bdt.
Garam masala
Pappadams 1 pk.


Skær kødet i tern 4X4 cm.
Smelt ghee og sautér løgene heri. Kom ghee og løg i en blender sammen med tomater, hvidløg, ingefær, og lidt vand og blend det i ½ minuts tid.
Hæld puréen i en gryde og tilsæt kødet sammen med lidt salt. Lad det simre i ½ time.
Tilsæt koriander, kommen, chili, paprika og gurkemeje og rør det godt sammen.

Når gheeen er ved at komme op til overfladen ved man at kødet er færdigt.

Blend de friske, grønne chili med lidt vand til en fin grøn puré og kom den i retten sammen med spinatblade.
Til sidst tilsættes de friske koriander og garam masala efter smag.

Servér retten med lune Pappadams og Ris-pilaff, gerne krydret med kanel og kardemomme.

\r\n



Raitha

Til 8 pers. skal der bruges:

Yoghurt, naturel 6 dl
Agurk 1
Forårsløg, finthakket 3 stk
Chili, frisk, grøn 2
Korianderblade ½ bdt.
Salt 1 spsk

Halver agurken på langs og tag kernerne ud med en teske. Snit den i tynde skiver, ”halvmåner”, læg dem på en plade og drys salt på. Lad det ligge ½ time.

Halver også de grønne chilier på langs, tag frøene ud og hak dem meget fint.
Vrid agurkeskiver godt og dup dem tørre med et viskestykke. Gem lidt til pynt.
Bland forsigtigt yoghurten med agurk, forårsløg og chili. Smag til med salt.
Kom yoghurten i en skål og pynt med lidt agurk og korianderblade.


Cachumber

Til 9 pers. skal der bruges:

Løg, hakket 2
Tomater, flåede, hakkede 8
Chili, grønne, finthakkede 2
Vineddike 3 spsk
Salt 1 spsk

Kom løg, tomater og chili i en skål. Hæld vineddiken over blandingen, og smag til med salt. Lad marinere ½ time inden servering.



Ris-pilaff med safran

Til 8 pers. skal der bruges:

Olie, vegetabilsk ½ dl
Kardemommekapsler, stødte 10 stk
Nelliker 10 stk
Kanel 1 stang, halveret
Safrantråde ½ tsk
Basmati-ris 400 g
Salt 2 tsk
Vand 1,2 l
Cashewnødder, ristede 50 g

Opvarm olien i en stor pande eller gryde. Kom kardemomme, nelliker og kanel i. Steg det ved svag varme under konstant omrøring i 2 min., til det begynder at dufte. Tilsæt safran og ris og steg videre i 1 min.

Tilsæt nu salt og det afmålte vand, rør godt rundt og bring det i kog. Dæmp varmen, læg låg på og kog i ca. 12-15 min.
Tag panden/gryden af varmen og rør forsigtigt rundt i risen med en gaffel. Alt vandet skal være absorberet.
Lad risen hvile 5-10 under et tørt viskestykke. Bland de ristede cashewnødder i risen og servér på et stort fad.


\r\n


Grillet King fish

\r\n

 

Til 8 pers. skal der bruges:

King fish eller lignende 1 hel
Citronsaft 4 spsk
Salt 1 spsk
Peber, sort 1 spsk
Persille ½ bdt.

Masala:                                                                    
Løg, pillet 1
Hvidløg, pillet 2 fed
Korianderblade 1 spsk
Yoghurt, naturel 4 spsk
Garam masala 1 spsk
Chilipulver 1 tsk
Koriander, stødt 1 tsk
Kommen, stødt 1 tsk
Pommes frites 1 ps

Rens og skyl fisken. Læg den i en bradepande eller et fad. Lav 4-5 dybe snit i fisken på begge sider. Gnid den med citronsaft og drys med salt og peber. Sæt den koldt.

Masala:
Kom løg og hvidløg i en foodprocessor og hak dem fint. Bland det godt sammen med friske koriander, yoghurt, garam masala, chili, stødt koriander og stødt kommen.
Gnid fisken grundigt ind i blandingen. Lad den marinere på køl 1 time.

Kom fisken op på et stykke bagepapir i en bradepande. Bag den i ovnen i ca. 25 min. ved 180º til den er færdig (når kødet slipper benene). Sæt nu ovnen på grill og giv fisken en sprød gylden overflade.
Tag ud, drys med persille og servér på en bakke.

Servér med pommes frites.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

Passionsfrugt-is med banan

\r\n

 

Til 8 pers. skal der bruges:

Passionsfrugt is 1 l
Banan 4½
Mynte ½ bdt

Anret banan og ananas-is på en tallerken. Pynt med lidt friskhakket mynte.

\r\n